Main menu

Voorlichtingsavonden Coöperatie Breedband Buitengebied Winterswijk

Winterswijk, 16 januari 2014

Coöperatie houdt 5 voorlichtingsavonden over glasvezel
De Coöperatie Breedband Buitengebied Winterswijk houdt tussen 23 januari en 3 februari 5 voorlichtingsavonden op diverse locaties in het buitengebied van Winterswijk. Doel is bewoners voor te lichten over nut en noodzaak van de coöperatie en de aanleg van glasvezel in alle buurtschappen en de bedrijventerreinen.

Wat doet toneelvereniging Toep uit Kotten op een voorlichtingsavond van de Coöperatie Breedband Buitengebied Winterswijk (CBBW)? Wie heeft de afgelopen weken overal in het buitengebied van Winterswijk billboards en posters opgehangen? De CBBW heeft het druk in de aanloop naar de voorlichtingsavonden. Zo hebben alle bewoners en bedrijven in de buurtschappen een brief ontvangen. In de brief worden zij uitgenodigd naar één van de avonden te komen. Ook kunnen zij zich aanmelden om lid te worden van de coöperatie.

Toep trapt af
Om de voorlichtingsavonden op een ludieke wijze te openen, is toneelvereniging Toep ingeschakeld. Op geheel eigen en originele wijze geven drie generaties Toep hun visie op glasvezel en de coöperatie. Daarna is het woord aan voorzitter Dick te Voortwis en projectleider Gosse Visser van de CBBW. Zij leggen uit wat de voordelen en de mogelijkheden zijn van glasvezel, de kosten, het ontstaan en de rol van de coöperatie. Ook wethouder Gert-Jan te Gronde, verantwoordelijk voor de portefeuille Buitengebied en zelf bewoner van het buitengebied, geeft zijn visie.

Interactieve bijeenkomsten
De avonden zijn interactief; er is ruimschoots de tijd om vragen te stellen en te discussiëren. CBBW wordt daarbij ondersteund door deskundigen van adviesbureau Dialogic. Zij zijn gespecialiseerd in complexe vraagstukken op het gebied van infrastructuur en informatie, en hebben ervaring met soortgelijke projecten in andere delen van Nederland.

Vijf avonden in vijf buurtschappen
De coöperatie hoopt op een grote opkomst tijdens de voorlichtingsavonden. Data en locaties: 23 januari (Den Tappen, Miste), 27 januari (Verenigingsgebouw Wilhelmina, Kotten), 28 januari (Verenigingsgebouw Juliana, Woold), 29 januari (Zaal De Eendracht, Meddo) en op 3 februari in Verenigingsgebouw Emma in Ratum. Inloop is vanaf 19.30, om 20.00 uur begint het programma.

Meer weten?
Bewoners en/of bedrijven in het buitengebied die geen brief hebben gehad, zijn uiteraard wel welkom op één van de avonden. Vragen over het aanbod en de deelname kunt u ook stellen via info@cbbw.nl of via het contactformulier op www.cbbw.nl. Op www.facebook.com/cbbw.nl leest u de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen.

Einde persbericht

—————————————————————————————————————————
Informatie voor de pers:
Voor vragen kunt u contact opnemen met Gosse Visser van de CBBW. Tel.: 06-23 05 18 01.

Bron: Persbericht www.cbbw.nl