Main menu

Glasvezel in Lijnden en Badhoevedorp gaat door

BADHOEVEDORP – Badhoevedorp en Lijnden hebben gekozen voor glasvezel. Voldoende huishoudens hebben ‘ja’ gezegd tegen glasvezel waardoor dit ‘next generation’ netwerk aangelegd wordt in Badhoevedorp en Lijnden.

Iedere woning binnen het aansluitgebied zal worden voorzien van een geheel kosteloze glasvezelaansluiting. Reggefiber start binnenkort met de aanleg van dit netwerk.

In het dagelijkse werk- en privéleven gebruiken huishoudens steeds meer data op apparatuur die slimmer en slimmer wordt. De hoeveelheid data die Nederlanders versturen groeit explosief, met wel 60 procent per jaar. Glasvezel beschikt als ‘next generation’ netwerk over een enorme capaciteit. In het aansluitingsgebied krijgt iedere woning een eigen glasvezelverbinding die niet met de buurt hoeft te worden gedeeld, wat een positieve invloed heeft op de snelheid en stabiliteit van het netwerk. Dit ondersteunt het snel downloaden van films, het streamen van muziek of spelen van online games, maar vooral het uploaden en delen van bestanden.

Aanmelden

Binnenkort gaat Reggefiber beginnen met de aanleg van het netwerk. Hierover ontvangen de bewoners tijdig bericht. Huishoudens die ook gebruik willen maken van glasvezeldiensten, maar nog geen abonnement hebben afgesloten, kunnen zich alsnog aanmelden. Zolang de graafploegen de wijk nog niet hebben verlaten, worden er geen kosten in rekening gebracht.

‘Ik ben enorm verheugd dat Badhoevedorp en Lijnden zich hebben uitgesproken voor glasvezel. Iedere inwoner kan nu glasvezel in huis halen en toegang krijgen tot een betrouwbare verbinding. Badhoevedorp en Lijnden zijn hiermee helemaal klaar voor de digitale toekomst en zijn mogelijkheden,’ zegt José Trigo Gómez, salesmanager bij Reggefiber.

Informatie

Wie meer informatie wil over glasvezel en over de serviceproviders, kan terecht in de glasvezelwinkel aan de Zeemanlaan 4. De medewerkers van Reggefiber staan daar klaar om alle vragen te beantwoorden en bieden een onafhankelijk advies met betrekking tot de verschillende abonnementen van de serviceproviders.

Bron: http://www.dichtbij.nl/haarlemmermeer/regionaal-nieuws/artikel/3286744/glasvezel-in-lijnden-en-badhoevedorp-gaat-door.aspx